Nedir?

Öncelikle bu uygulamaların ne işe yaradığından kısaca bahsedeyim.

Her iki uygulama da, sizden izin alarak Spotify üzerinden dinlediğiniz müziklere erişiyor ve anlık olarak dinlediğiniz şarkıları biliyor. Sizin gibi bir başkası da, sizin o an dinlediğiniz müziği dinliyorsa sizi eşleştiriyor ve sohbet etmenize olanak sağlıyor.

Nasıl?

Her iki uygulamayı da kullanmış ve test etmiş biri olarak, ikisinin de kendi alanlarında çok başarılı olduğunu ve kıyaslanmaması gerektiğini söyleyebilirim.

Nedenine gelecek olursak, teknik olarak iki uygulama da aynı şeyi yapıyor gibi görünse de, aslında yöntemleri ve işleyişi çok farklı. Şimdi gelin her iki uygulamanın da özelliklerinden bahsedelim, sonrasında farklarını anlatırım.

makromusic

makromusic

makromusic, son zamanlarda yaptığı sık güncellemeler ile bir sosyal medya uygulamasına benzemeye başladı. Bir başkasıyla aynı anda aynı müziği dinlediğinizde sizi eşleştirmesinin yanı sıra, gönderiler paylaşıp beğeniler alabildiğiniz bir platforma dönüştü. Farklı bir deyişle diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi, beğendiğiniz kullanıcıları takip edebilir, veya takip edilebilirsiniz.

Ayrıca Premium versiyonunu kullanarak eşleşmek istediğiniz cinsiyet tercihini seçebilir veya birine şarkı attığınızda dinleyip dinlemediğini görebilirsiniz.

Bu uygulamada anonimlik söz konusu değil, eşleştiğiniz kişinin profilini, fotoğraflarını, gönderilerini ve herkese açık olarak paylaştığı diğer tüm bilgilere eşleştiğiniz an ulaşabilirsiniz.

App Store’dan indirPlay Store’dan indir

Meet The Music

Meet The Music

Meet The Music uygulaması da aynı anda aynı şarkıyı dinlediğiniz kişilerle sizi eşleştiren bir uygulama. *Bu uygulamada karşı cinsle eşleşmek isteyen kullanıcıların Premium almasına gerek yok.

App Store’dan indirPlay Store’dan indir

Farkları?

Meet The Music, makromusic’e göre sohbete daha çok önem veren bir uygulama. makromusic sizi aynı zamanda bir çok kullanıcıyla eşleştirebilir. Durum böyle olduğunda birini seçip sohbete başlamak hem sizin için, hem de karşı taraf için zor olabiliyor.

Meet The Music, sizi biriyle eşleştirdikten sonra eş aramasını kapatıyor ve “Hadi artık, ben eşleştirdim. Şimdi git ve sohbet et.” diyor size. Ayrıca Meet The Music uygulaması, eşleştiğiniz kişinin fotoğrafını ve diğer bilgilerini sizden gizliyor. Diyor ki, “Önce biraz sohbet et, kaynaşırsanız profili açma isteği gönderirsin.”

Durum böyle olunca, ön yargılar olmadan güzelce sohbet edip sonrasında isterseniz iletişim bilgilerinizi paylaşabiliyorsunuz.

Hangisi bana göre?

Eğer çapkınlık peşindeyseniz ve yakışıklı olduğunuzu düşünüyorsanız, makromusic’i kullanmanız sizin için uygun. (Gerçi yakışıklı olduğunuzu düşünmeniz bir işe yaramıyor, yakışıklı olduğunuzu düşünmeleri lazım.)

Ama derdiniz güzel bir sohbet etmek ve belki de sonrasında tanışmaksa Meet The Music’i kullanabilirsiniz.

Başka?

Bizimkiler dışında yabancılarla eğlencesine sohbet etmek ya da yabancı bir dil öğrenmek isterseniz, yabancılarla konuşma uygulamalarını başka bir yazımızda listeledik.

Bakmak isterseniz: Yabancılarla Konuşma Uygulamaları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir